11 beneficii extraordinare ale sucului de țelină – Reglează tensiunea arterială, ajută la pierderea kilogramelor în plus, descompune pietrele urinare, îmbunătățește funcția renală […]

Țelina aparține familiei feniculului și a pătrunjelului, este una dintre cele mai versatile legume și are o compoziție mai mult decât generoasă de substanțe nutritive.

Frunzele de țelină conțin vitamina a, tulpina conține vitaminele B1, B2 și B6, potasiu, calciu, magneziu, acid folic, aminoacizi și fosfor. Sucul de țelină are capacitatea de a stimula digestia și se recomandă includerea lui în dietă.

Suc de țelină – Beneficii pentru sănătate

Reglează tensiunea arterială

Sucul organic din țelină are capacitatea de a scădea tensiunea arterială iar ftalidele din țelină au capacitatea de a relaxa mușchii arteriali, de a dilata vasele de sânge și astfel, de a stimula fluxul sanguin.

Se recomandă o cură de 7 zile cu suc de țelină după care se ia o pauză de 21 de zile înainte de a începe o nouă cură.

Recomandat pentru atleți

Sucul de țelină are un conținut bogat de minerale, lucru care poate fi de mare ajutor atleților, după un antrenament fizic intens: compensează electroliții pierduți și rehidratează întregul corp.

Facilitează pierderea kilogramelor în plus

Sucul de țelină are capacitatea de a scade pofta de mâncare: se recomandă acest suc pe parcursul zilei pentru a beneficia de acest efect.

Descompune pietrele urinare

Datorită caracteristicilor sale diuretice, sucul de țelină facilitează eliminarea pietrelor urinare.

Îmbunătățește funcția renală

Țelina este capabilă să declanșeze eliminarea toxinelor din organism și astfel poate îmbunătăți funcția renală și poate preveni pietrele la rinichi.

Calmează sistemul nervos

Sucul de țelină te ajută și în caz de insomnie: conține minerale organice alcaline care au un efect liniștitor și calmant asupra sistemului nervos.

Reduce riscul de cancer

Datorită conținutului de fitochimicale, sucul de țelină este capabil să prevină cancerul de stomac și de colon.

Tratează constipația

Întrucât are proprietăți laxative, este perfect pentru a trata constipația.

Normalizează temperatura corpului

Sucul de țelină se recomandă pentru zilele călduroase: 2-3 pahare între mese pentru efect optim.

Luptă împotriva inflamației

Țelina conține poliacetilenă, o substanță care are capacitatea de a ameliora simptomele astmului, gutei, artritei și bronșitei.

Echilibrează pH-ul corpului

Mineralele din țelină au capacitatea de a neutraliza aciditatea în exces și astfel pot echilibra pH-ul corpului.

Cum se alege și cum se depozitează țelina?

Rădăcina țelinei trebuie să fie fermă și frunzele cât mai verzi. Se poate pune într-o pungă sau într-un container închis etanș, la frigider. Nu lăsa țelina la temperatura camerei pentru că se va strica destul de repede.

Citește și